Laoszi kókuszos palacsinta (Utazásunk ízei, Laosz)

Luang Prabangba megérkezve az első vacsoránk kisebb sokként ért bennünket. Előtte Vietnamot jártuk egy hónapig, ahol megszoktuk a kifinomult ízeket és enyhe fűszerezést. A “szomszédban” is hétköznapinak hangzó ételeket választottunk elsőre, ámde sok-sok BeerLao sörrel megtámogatva sikerült csak leküzdeni. Szoknunk kellett, hogy amikor “no chili please!” kértük az ételt, akkor is csípett annyira mint itthon egy húsleves amibe beleborult az Erős Pista, és egy kis tálkányi chilit is hoztak mellé – hátha meggondolnánk magunkat. Az első étel Laoszban, amire elismerően csettintettünk az a kókuszos mini palacsinta volt.

Mangós pohárkrém

Ázsiában járva nem túl erős a desszert felhozatal, de valamilyen gyümölcsös zselés édességet szinte mindenhol lehet találni. Nos, ez is valami ilyesmi, csak kevésbé édes és sokkal finomabb 😊 Nem utolsó szempontként pedig nagyon egyszerű, garantált sikerélmény még a kezdő konyhatündéreknek is. A gyerekek pedig szeretni fogják a finom gyümölcsös íze miatt.

Sütőtökös-kecskesajtos tészta

Egyik kedvenc receptünk az idei őszi-téli időszakban. Szeretjük a sütőtököt, nagyon hálás alapanyag. Készülhet belőle leves, főétel, de akár desszert is. Egy remek főétel… na jó, az olaszoknál ez csak előétel “primo piatto” lenne 😊