Tirokafteri, pikáns görög fetakrém (Utazásunk ízei – Görögország)

Teljes idő: 10 perc Nehézség: Kezdő
Ha Görögország egy sajt lenne, akkor egészen biztosan mindenkinek a feta jutna eszébe. Sült feta, fetával töltött sült batyuk, kencék, egy étkezéshez biztos kerül valami fetás étel az asztalra. Jellegzetes, megkerülhetetlen és szerintem itthon is mindenki ismeri és meg merem kockáztatni, hogy szereti is. Szerintem az egyik legjobb sajt, ami rengeteg dologhoz passzol. Pakolhatjuk salátára, húsok mellé és csinálhatunk belőle ilyen isteni finom kencét. A receptet tekinthetjük egy alapnak, amit éppen aktuális kedvünk szerint turbózhatunk fel. A tirokafteri egy csípős, pikáns feta krémet jelent. A chili mellé keverhetünk bele grillezett kápia paprikát, ami sok tirokafteri receptben már alapban benne is van, de mehet bele friss zöldfűszer, ha egy kicsi frissességet akarunk belecsempészni. Nem szereted a csípőset? Hagyd el a chilit és készíts egy lágy feta krémet.

Tirokafteri, pikáns görög fetakrém (Utazásunk ízei – Görögország)

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 10 perc Teljes idő 10 perc

Leírás

Különleges alapanyag: nincs

Recept videó elérhető az Instagram és Facebook oldalakon.

Hozzávalók (4 adaghoz):

Elkészítés

  1. A fetát egy tálba morzsoljuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet, joghurtot, chilit és belenyomjuk a fokhagymát.

  2. Botmixerrel vagy villával krémesítjük. Ha rusztikusabb állagot szeretnénk, akkor villával törjük össze. Ha simább krémet, akkor az mindent dobjunk az aprítóba és azzal dolgozzuk össze. Sózni általában nem kell, mert a feta elég sós, de frissen őrölt borssal és morzsolt oregánóval lehet ízesíteni.

  3. Érdemes legalább fél órát pihentetni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztás előtt 10-15 perccel érdemes kivenni a hűtőből, hogy könnyebben kenhető legyen. Friss ropogós bagettel, pitával, pirítóssal érdemes kínálni.

Share it on your social network