
Tirokafteri, pikáns görög fetakrém (Utazásunk ízei – Görögország)
Leírás
Különleges alapanyag: nincs
Recept videó elérhető az Instagram és Facebook oldalakon.
Hozzávalók (4 adaghoz):
Elkészítés
-
A fetát egy tálba morzsoljuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet, joghurtot, chilit és belenyomjuk a fokhagymát.
-
Botmixerrel vagy villával krémesítjük. Ha rusztikusabb állagot szeretnénk, akkor villával törjük össze. Ha simább krémet, akkor az mindent dobjunk az aprítóba és azzal dolgozzuk össze. Sózni általában nem kell, mert a feta elég sós, de frissen őrölt borssal és morzsolt oregánóval lehet ízesíteni.
-
Érdemes legalább fél órát pihentetni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztás előtt 10-15 perccel érdemes kivenni a hűtőből, hogy könnyebben kenhető legyen. Friss ropogós bagettel, pitával, pirítóssal érdemes kínálni.