
Thai bazsalikomos csirke – Pad Kra Pao (Utazásunk ízei – Thaiföld)
Leírás
Különleges alapanyag: osztrigaszósz, szójaszósz (bővebben Spájz rovatban)
Hozzávalók (2 adaghoz):
Elkészítés
-
Keverjük össze a szósz hozzávalóit: szójaszósz, osztrigaszósz, cukor. A hagymát félbe vágjuk és hosszában vékonyabb csíkokra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A chilit kimagozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A csirkét kb. 3 cm nagyságú, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
-
Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a chilit, majd a csirkét, és pirítsd fehéredésig. Amikor már majdnem kész adjuk hozzá a szószt. Fontos, hogy a szószt ne a csirkére, hanem a serpenyőbe öntsük, így szépen elkezd karamellizálódni. Összeforgatjuk és együtt főzzük, amíg a csirke elkészül, közben sózzuk.
-
Végül keverjük bele a bazsalikomot – csak annyira melegítsük át, hogy épp összeessenek a levelek.
-
Frissen főtt jázminrizzsel vagy tükörtojással tálalva az igazi.
Megjegyzések
Tipp:
- 1-2 tk halszósszal még tovább gazdagíthatjuk a szósz ízét