Thai bazsalikomos csirke – Pad Kra Pao (Utazásunk ízei – Thaiföld)

Teljes idő: 15 perc Nehézség: Kezdő
Gyors, egyszerű, és elképesztően finom – az egyik legkedveltebb thai otthoni fogás. A főzőkurzuson csak úgy csillogott a séf szeme, hogy valaki ezt az ételt is kérte. Ez ugyanis egy igazi thai nemzeti étel – a helyiek otthon sokkal gyakrabban készítik, mint a turisták által favorizált pad thait. Egyszerű, gyors és elképesztően ízes: egy igazi hétköznapi ízbomba néhány hozzávalóból. Készülhet aprított és darált húsból, rákból is, ami épp van otthon. Ha kevés időd van főzni, de valami igazán különlegesre vágysz, ez a thai klasszikus tökéletes választás. Ha épp nincs otthon thai bazsalikom, sima olasz vagy görög bazsalikommal is működik – kipróbáltam, így is fantasztikus! Tálald frissen főtt jázminrizzsel és egy tükörtojással – ez a klasszikus változat.

Thai bazsalikomos csirke – Pad Kra Pao (Utazásunk ízei – Thaiföld)

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 perc Teljes idő 15 perc

Leírás

Különleges alapanyag: osztrigaszósz, szójaszósz (bővebben Spájz rovatban)

Hozzávalók (2 adaghoz):

Elkészítés

  1. Keverjük össze a szósz hozzávalóit: szójaszósz, osztrigaszósz, cukor. A hagymát félbe vágjuk és hosszában vékonyabb csíkokra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A chilit kimagozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A csirkét kb. 3 cm nagyságú, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.

  2. Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a chilit, majd a csirkét, és pirítsd fehéredésig. Amikor már majdnem kész adjuk hozzá a szószt. Fontos, hogy a szószt ne a csirkére, hanem a serpenyőbe öntsük, így szépen elkezd karamellizálódni. Összeforgatjuk és együtt főzzük, amíg a csirke elkészül, közben sózzuk.

  3. Végül keverjük bele a bazsalikomot – csak annyira melegítsük át, hogy épp összeessenek a levelek.

  4. Frissen főtt jázminrizzsel vagy tükörtojással tálalva az igazi.

Megjegyzések

Tipp:

  • 1-2 tk halszósszal még tovább gazdagíthatjuk a szósz ízét

Share it on your social network