Mézeskalácsgolyó aszalt sárgabarackkal

Teljes idő: 15 perc Nehézség: Kezdő
Nálam a mézeskalács az a tipikus téli édesség, amitől rögtön karácsonyi hangulatba kerülök, de valahogy mindig csak a karácsony előtti napokban ugrok neki a készítésnek. Most egyet gondolva csináltam egy mézeskalácsot idéző, de villámgyorsan elkészíthető ünnepi édességet. Selymes aszalt barackpüréből, fűszeres kekszmorzsából és a krémes kókusztejből gyúrt golyók, ünnepi köntösként kókuszreszelékbe burkolva. Tejtermék és cukormentes finomság, ami nem csak hogy villámgyorsan elkészül, de remek ajándék is lehet egy szép dobozban.

Mézeskalácsgolyó aszalt sárgabarackkal

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 perc Teljes idő 15 perc

Leírás

Házi mézeskalácsfűszer receptet a bababarát mézeskalács receptnél találsz.

Mennyi idősen: Ha cukormentes kekszet/mézeskalácsot választunk, akkor 1 éves kor felett fogyaszthatja a baba. Egy év alatt ne kínáljuk a babának a méz miatt. Ha a keksz nemcsak mézet, hanem cukrot is tartalmaz, akkor csak 2 éves kortól adjuk babáknak.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (10-12 darabhoz):

Elkészítés

  1. Ha normál aszalt sárgabarackot használunk, akkor forró vízbe 10-15 percre beáztatjuk, hogy megpuhuljon. Leszűrjük, majd botmixerrel vagy aprítóval simára pürésítjük. Ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 evőkanál áztatóvizet, hogy krémes állagot kapjunk. Ha puha sárgabarackot használunk, akkor azt nem szükséges áztatni, a kókusztejjel együtt pürésítsük le. Ha A mézeskalácsos kekszet késes aprítóval finom morzsává aprítjuk vagy mozsárban jó alaposan összetörjük.

  2. Egy tálban összekeverjük a kekszmorzsát, a sárgabarackpürét, a mézeskalácsfűszert, és fokozatosan adjuk hozzá a kókusztejet. Kézzel addig dolgozzuk, amíg formázható, enyhén ragacsos állagú masszát kapunk. Ha túl száraz, adunk hozzá még egy kis kókusztejet, ha túl lágy, keverjünk hozzá egy kis extra kekszmorzsát.

  3. Nedves kézzel diónyi méretű golyókat formázunk belőle, majd meghempergetjük a golyókat kókuszreszelékben. Legalább 30 percre hűtőbe rakjuk, hogy megszilárduljanak.

Megjegyzések

Tipp:

  • Érdemes puha aszalt sárgabarackot választani, akkor nem szükséges áztatni
  • A barackpüré és a mézeskalács édessége már önmagában is elég, nem szükséges külön édesíteni. Ha mégis kicsit édesebben szeretnénk, akkor adjunk hozzá egy kevés mézet. Ez esetben viszont extra kekszmorzsát is adjunk a tésztához.

Share it on your social network