
Kókuszos mákos tészta eperrel – magyar klasszikus ázsiai csavarral
Leírás
Különleges alapanyag: kókusztej (Spájz rovat)
Nehézség: könnyű
Hozzávalók (2 adaghoz):
Elkészítés
-
A rizstésztát/metélt tésztát az előírások szerint megfőzzük. Ha rizstésztát használunk, akkor leszűrés után hideg vízzel átöblítjük és hagyjuk hideg vízben, hogy ne tapadjon össze.
-
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a kókuszt és a szezámmagot. Félretesszük.
-
A mákot ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, lime-héjat, lime-levet, egy csipet sót és a kókusztejet. Addig keverjük amíg selymes krémes mákot kapunk. Beleforgatjuk a leszűrt tésztát.
-
A friss eperszemekből 2-3 szemet összenyomunk, a többit apró kockákra vágjuk. Az epres pépet és az aprított epret a tészta tetejére halmozzuk. Megszórjuk a kókusszal, szezámmaggal és még reszelhetünk rá a lime héjából.