Epres-banános-csokis muffin

Teljes idő: 40 perc Nehézség: Kezdő
Amikor csak eperért ugrasz be a zöldségesbe, de ott árválkodik mellette az igazán szottyadt banán, az a barna, ami már lassan megadja magát. No, lehet az már senkinek nem kell, főleg így tavasz végén, de nekem igen. Ebből készül a legjobb banánkenyér, vagy most éppen egy epres-banános-csokis muffin egy kevés mandulával is dúsítva. Ez a muffin nem túl édes, nem túl banános, és nem is túl epres – hanem pont olyan, amiből bármennyit el tud majszolni az ember. Tökéletes reggeli uzsonnásdobozba, piknikre, vagy csak úgy délutáni nassnak.

Epres-banános-csokis muffin

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 15 perc Főzési/sütési idő 25 perc Teljes idő 40 perc

Hozzávalók (12-15 darabhoz):

Elkészítés

  1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy muffin tepsit kibélelünk kapszlikkal.

  2. A banánokat pépesre törjük, majd hozzákeverjük az olajat, a mézet és a felvert egész tojásokat. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztek, mandula, szódabikarbóna, sütőpor, só, vaníliás cukor.

  3. Öntsük a nedves keveréket a szárazhoz, épp csak annyira keverjük el, hogy homogén legyen. Óvatosan beleforgatjük a felkockázott epret és a durvára aprított étcsokit. (Ha nagyon lédús, picit lisztezd meg előtte.) A tésztát a formákba kanalazzuk, úgy hogy kb. ¾-ig legyenek.

  4. Kb. 25 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna, és tűpróbánál tiszta marad a tű.

Megjegyzések

Tipp:

  • Ha marad eper, készíthetünk mellé egy gyors epres szószt (összefőzve pár szem eperrel és egy kis citromlével), amit a muffin mellé kínálhatunk.

Share it on your social network