
Epres-banános-csokis muffin
Hozzávalók (12-15 darabhoz):
Elkészítés
-
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy muffin tepsit kibélelünk kapszlikkal.
-
A banánokat pépesre törjük, majd hozzákeverjük az olajat, a mézet és a felvert egész tojásokat. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztek, mandula, szódabikarbóna, sütőpor, só, vaníliás cukor.
-
Öntsük a nedves keveréket a szárazhoz, épp csak annyira keverjük el, hogy homogén legyen. Óvatosan beleforgatjük a felkockázott epret és a durvára aprított étcsokit. (Ha nagyon lédús, picit lisztezd meg előtte.) A tésztát a formákba kanalazzuk, úgy hogy kb. ¾-ig legyenek.
-
Kb. 25 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna, és tűpróbánál tiszta marad a tű.
Megjegyzések
Tipp:
- Ha marad eper, készíthetünk mellé egy gyors epres szószt (összefőzve pár szem eperrel és egy kis citromlével), amit a muffin mellé kínálhatunk.