Tökmagos mogyoróvajas granola

Teljes idő: 30 perc
Granola nélkül lehet élni, de nem érdemes. Nálam ez megunhatatlan, a tökéletes reggeli, tízórai vagy uzsonna. A gyerekek is imádják. A hazai tökmagot és napraforgómagot előnyben részesítve, pedig legalább olyan izgalmas granolát készíthetünk, mint a sokkal drágább mandula vagy kesudió felhasználásával. Az egyik kedvenc ízpárosításom, a mogyoró és kókusz párosa pedig nagyon jól harmonizál velük, a kicsit édesebb ízével szépen kiegészíti az egészet.

Tökmagos mogyoróvajas granola

Elkészítési idő 5 perc Főzési/sütési idő 25 perc Teljes idő 30 perc

Leírás

Mennyi idősen: méz miatt csak egy éves kor után. Ha kisebb babának kínáljuk, akkor a magokat őrölve adjuk a zabos keverékhez. A magokat egészben csak nagyobb, már biztosan rágni tudó kisgyereknek adjuk.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (kb. 3 db 7 dl-es befőttesüveghez):

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat a kókuszchips kivételével, majd hozzáadjuk az olajat, mézet, mogyoróvajat is. Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen szétterítjük és a sütőbe rakjuk.

  2. Kb. tíz perc sütés után érdemes alaposan átkeverni, hogy egyenletesen süljön. Újabb 10 perc sütés után rászórjuk a kókuszchipset is és úgy keverjük össze. A kókusszal újabb kb. 5 percig sütjük. Ha kezd szép aranybarna színt kapni, akkor kivesszük a sütőből és hagyjuk a tepsiben kihűlni. Ne ijedjünk meg, hogy ekkor még puha, roppanós állaga csak akkor lesz, ha már teljesen kihűlt.

  3. Légmentesen záródó dobozban 3-4 hétig is eláll.

Megjegyzések

Tipp:

  • Házi mogyoróvaj készítéshez receptet itt találsz a honlapon

Share it on your social network