Nyári saláta tahinis öntettel és feta sajttal

Teljes idő: 20 perc Nehézség: Kezdő
Sok-sok nyár, friss zamatos paradicsom, uborka, paprika és hogy valami laktató is legyen benne: egy jó adag csicseriborsó kerül bele. Tálaláskor kínáljunk hozzá fetát vagy más lágy sós sajtot, kecskesajtot, bármelyik jól áll neki. Az egészet öntsük nyakon egy jó adag tahinis öntettel, a csicserivel (akárcsak a hummusz esetében) itt is jól működnek együtt. Ha van otthon za’atar fűszerkeverékünk akkor pedig azt se felejtsük le róla, egy kis extra ízt ad a sajt mellé. A za’atar a szumák és kakukkfű miatt kifejezetten jól passzol a sajtok mellé. Kínálhatjuk feta vagy más lágy sós sajtok, labneh mellé is.

Nyári saláta tahinis öntettel és feta sajttal

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 20 perc Teljes idő 20 perc

Leírás

Za’atarról itt írtam részletesen, receptet is találtok hozzá.

A csicseri levét pedig ne öntsétek ki, mert finom csokimousse-t készíthetünk belőle. Kétfajta verziót is találtok rá a honlapon: mogyorós-kókuszos csokimousse őszibarackkal, szedres csokoládémousse

Mennyi idősen: sok-sok zöldség és csicseri keveréke, 7-8 hónapos babának az étrendjébe már beilleszthető, akárcsak a szezámmag. A sok zöldséget kevés szezámpasztával forgathatjuk össze. Kínáljunk mellé kenyeret. Később sajttal (pl. mozzarella) is gazdagíthatjuk. Feta sajtot az intenzívebb sós íze miatt csak 1 éves kor környékén kínáljuk a babáknak.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: tahini és za’atar (Spájz rovatban részletesen)

Ínyenc baba recept, amihez még használhatod:

Hozzávalók (4 adaghoz):

Elkészítés

  1. A csicseri konzervet leszűrjük, átmossuk és hagyjuk lecsepegni. A többi zöldséget mind apróbb kockákra vágjuk. Mindent alaposan elkeverünk.

  2. A tahinit csomómentesre keverjük az olívaolajjal és citromlével, sózzuk (Ha kisebb babának is kínáljuk ne!). Az összevágott zöldségeket meglocsoljuk a tahinis öntettel és összeforgatjuk a frissen aprított petrezselyem- és korianderzölddel.

  3. Tálaláskor szórjuk meg za’atar fűszerkeverékkel és kínáljunk hozzá feta sajtot, pirítóst.

Megjegyzések

Tipp:

  • za’atar helyett használhatunk csak pirított, őrölt szezámmag és kakukkfű keveréket is. Azt könnyen elkészíthetjük magunknak, de ha tudunk szerezni szumákot, akkor azt se spóroljuk ki belőle.

Share it on your social network