Aloo gobi, indiai krumplis-karfiolos ragu

Teljes idő: 30 perc
Fűszeres, színes, illatos és végtelenül finom – ez az indiai ihletésű karfiolos-krumplis ragu, indiai leánykori nevén aloo gobi. A klasszikus verziót egy kevés kesudióval tettem izgalmasabbá. Ropogós lepénykenyérrel és egy frissítő raitával tálalva tökéletes “comfort food”. Ha van maradék főtt karfiol és A végtelenül egyszerű karfiol és krumpli párosa, illatos római köménnyel, kurkumával és chilivel igazi melengető egytálétel, tökéletes a hűvösebb napokra. A krumpli vagy már előzőleg azokat elkészítettük, akkor tényleg csak pár perc és már élvezhetjük is az izgalmas indiai ízeket. Szerintem jó pikánsan, sok chilivel az igazi és akkor lehet hozzá a hűsítő raitát kanalazni. Ha szereted a tartalmas, mégis egyszerű zöldséges fogásokat, ezt érdemes kipróbálnod!
Elkészítési idő 30 perc Teljes idő 30 perc

Leírás

A teljes értékű ebédhez, vacsorához a raita mellé kínáljuk frissen sült házi lepénnyel, azzal a ragut és a joghurtos szószt is jól lehet tunkolni.

Az igazi egy indiai naan kenyérrel: Recept

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (2-3 adaghoz):

Hozzávalók a retkes raitához:

Elkészítés

  1. A kesudiót egy száraz serpenyőben lepirítjuk és félretesszük. A serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és adjuk hozzá az egész római köményt. Amikor pattogni és illatozni kezd, adjuk hozzá az aprított fokhagymát az őrölt római köményt, koriandert, kurkumát és chilit. Alacsony hőfokon hagyjuk, amíg illatozni kezdenek.

  2. Adjuk hozzá a krumplit és kevergetve kicsit pirítsuk 3-4 percig. Dobjuk hozzá a karfiolt is és öntsük fel kevés vízzel (kb. 1 dl) és közepes lángon pároljuk 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még nem esnek szét. Ha már előre megfőzött karfiolt és krumplit használunk, akkor 5 percig elég együtt párolni, hogy az ízek összeérjenek.

  3. Amíg készül a ragu elkészítjük a raitát. A retket lereszeljük, és ha túl lédús, kicsit kinyomkodjuk. Keverjük össze a joghurttal, citromlével, petrezselyemmel, sózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

  4. Ha kész a ragu, locsoljuk meg pár csepp citromlével, szórjuk rá az aprított petrezselymet és a pirított kesudiót.

Megjegyzések

Tipp:

  • a raita készítésénél, ha a joghurtot növényi joghurtra cseréljük, akkor vegán fogást készíthetünk

Share it on your social network