
Aloo gobi, indiai krumplis-karfiolos ragu
Leírás
A teljes értékű ebédhez, vacsorához a raita mellé kínáljuk frissen sült házi lepénnyel, azzal a ragut és a joghurtos szószt is jól lehet tunkolni.
Az igazi egy indiai naan kenyérrel: Recept
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
Hozzávalók a retkes raitához:
Elkészítés
-
A kesudiót egy száraz serpenyőben lepirítjuk és félretesszük. A serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és adjuk hozzá az egész római köményt. Amikor pattogni és illatozni kezd, adjuk hozzá az aprított fokhagymát az őrölt római köményt, koriandert, kurkumát és chilit. Alacsony hőfokon hagyjuk, amíg illatozni kezdenek.
-
Adjuk hozzá a krumplit és kevergetve kicsit pirítsuk 3-4 percig. Dobjuk hozzá a karfiolt is és öntsük fel kevés vízzel (kb. 1 dl) és közepes lángon pároljuk 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még nem esnek szét. Ha már előre megfőzött karfiolt és krumplit használunk, akkor 5 percig elég együtt párolni, hogy az ízek összeérjenek.
-
Amíg készül a ragu elkészítjük a raitát. A retket lereszeljük, és ha túl lédús, kicsit kinyomkodjuk. Keverjük össze a joghurttal, citromlével, petrezselyemmel, sózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
-
Ha kész a ragu, locsoljuk meg pár csepp citromlével, szórjuk rá az aprított petrezselymet és a pirított kesudiót.
Megjegyzések
Tipp:
- a raita készítésénél, ha a joghurtot növényi joghurtra cseréljük, akkor vegán fogást készíthetünk