
Almás-sütőtöktorta tökmagos morzsával
Leírás
Mennyi idősen: a morzsás keverék nélkül egy éves kor alatti (11-12 hónapos) babáknak is kínálhatod. A morzsa mézet tartalmaz, azt szigorúan csak egy éves kor után szabad és az egész magok is könnyen fulladást okozhatnak. A morzsát csak akkor kínáljuk a gyerekeknek, ha már biztonsággal fogyasztanak egészben olajos magvakat.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: kínai ötfűszer-keverék (bővebben Spájz rovatban)
- Ínyencbaba recept, amihez még használhatod: Fűszeres almatorta, Csokis-narancsos keksz
Hozzávalók (17 cm-es tortaformához):
A tésztához:
A morzsához:
Elkészítés
-
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Először a magos morzsát készítjük el: a lisztet és hideg vajat aprítógépbe rakjuk és morzsás állagúra daráljuk. Hozzákeverjük a magokat, mézet, vizet, olajat. Egy kicsit ragacsos, vizes homokra emlékeztető állagot fogunk kapni. Amíg készítjük a tésztát rakjuk hűtőbe.
-
Az sütőtököt és almát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Az almát nyomkodjuk ki, hogy ne maradjon túl sok leve. A datolyát aprótógépben pürésítjük, ha száraznak érezzük, adhatunk hozzá az alma levéből. A tojásokat fehéredésig verjük és az összes többi nedves hozzávalóval együtt hozzákeverjük a reszelt tökhöz, almához. Egy másik tálban alaposan elkeverjük a száraz összetevőket és kisebb részletekben azt is az almás keverékbe forgatjuk.
-
Ne felejtsük el a morzsás keveréket a tetejére halmozni.
-
Vajazott, lisztezett formába öntjük és kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzések
Tipp:
- Kínai ötfűszer-keveréket házilag is készíthetünk. Spájz rovatban megtalálod az összetételét annak, amit én használok.