
Sütőtökös-kecskesajtos tészta
Leírás
Mennyi idősen: a kecskesajt 1 éves kortól ajánlott, pasztörizált formában. Ha ezt helyettesíted mascarponéval vagy lágy sajtkrémmel akkor adhatod a babának korábban is, ha már kóstolta ezeket.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (2+1 gyerek részére)
Különleges alapanyag
Elkészítés
-
A sütőtököt megpucolom és kb 2*2 cm-es kockákra vágom. Összeforgatom 1 ek olívaolajjal, pici sóval, frissen őrölt borssal és rámorzsolom a kakukkfüvet. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt puhára sütöm. Ha egy villa beleszúrva könnyedén belemegy, elkészült. Kicsit hagyom hűlni és villával összenyomkodom.
-
Felrakom a tésztát főzni
-
Kb. 1-2 ek olívaolajon lepirítom az apróra vágott fokhagymát, ha már illatozik mehet bele az összenyomkodott sütőtök és a kecskesajt. Adok hozzá néhány evőkanálnyit a tészta főzővizéből, hogy szép krémes állagot kapjon és könnyen tapadjon a tésztára. Jól elkeverem, hagyom kicsit összerottyani. Közben mehet bele a frissen reszelt szerecsendió.
-
A szószt összeforgatom a kész tésztával, a tetejét megszórom pirított tökmaggal és reszelt parmezánnal, kevés frissen őrölt bors is mehet rá. Babának a pirított tökmagot vagy ledarálom vagy egy pár csepp tökmagolajat rakok rá.
Megjegyzések
Tipp: a sütőtököt akár előző nap is meg lehet sütni (vagy maradék sütőtök is tökéletes), így a tészta és a szósz elkészítése már nagyon rövid időt vesz csak igénybe, egy igazi gyors ebéd készülhet.