
Kecskesajtos tarte színes céklákkal
Leírás
Mennyi idősen: a cékla az esetleges magas nitráttartalma miatt csak 11-12 hónapos kortól adható. Kecskesajt bevezetése pedig 1 éves kor után. 1 éves kor alatt a kecskesajtot cseréljünk bármilyen más tehéntejből készült sajtra, az öntetből pedig hagyjuk ki a mézet vagy a baba adagot ne locsoljuk meg vele.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (3 adaghoz):
Kecskesajtos krém:
Öntet:
Elkészítés
-
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A céklákat megpucoljuk és kb. fél cm vastagon felszeleteljük. (Ha két színű céklát használunk akkor praktikus két külön tálban elkeverni az olívaolajjal és a sóval, borssal, hogy ne színezzék meg egymást). Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé pakoljuk és kb. 40 percig sütjük. Akkor jó amikor már belemegy a villa, majdnem teljesen megpuhult.
-
A kecskesajtot elkeverjük a görög joghurttal, belenyomunk egy gerezd fokhagymát és sóval, frissen őrölt borssal, chilivel (a sót és chilit hagyjuk ki, ha kisebb gyereknek, babának is kínáljuk) ízesítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk, belefektetjük a leveles tésztát úgy, hogy a peremét kicsit visszahajtjuk és megkenjük a kecskesajtos krémmel. Egy száraz serpenyőt felhevítünk és lepirítjuk benne a durvára aprított diót.
-
Az elkészült céklákat a kecskesajtos krém tetejére fektetjük és meglocsoljuk az öntet felével. A tészta peremét megkenjük a tejjel/enyhén felvert tojással. Az egészet a sütőbe rakjuk és 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Ha elkészült rámorzsoljuk a kecskesajtot, rászórjuk a diót és megöntözzük az öntet másik felével. A felnőtt adagot megszórhatjuk egy kis extra chilivel, kifejezetten jól áll neki. Tálaláskor friss zöldeket vagy csírát pakolunk a tarte szeletekre.