Vöröslencse hummusz

Teljes idő: 25 perc Nehézség: Kezdő
Imádom a vöröslencse ízét és igencsak hálás alapanyag, mindig van itthon. Gyakorlatilag bármi készülhet belőle. Leves, főzelék, jó kis curry, kence - mind megvan belőle fél óra alatt. A vöröslencse hummusznak a csicseriből készült tesójához nagyon hasonló íze van, csak a háttérben bújik meg a jellegzetes kicsit borsos vöröslencse íz.

Vöröslencse hummusz

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 10 perc Főzési/sütési idő 15 perc Teljes idő 25 perc

Leírás

Mennyi idősen: a teljes receptet a nyers fokhagyma miatt csak egy éves kor után javaslom. Fokhagyma nélkül a vöröslencsét kevés olívaolajjal és pici citromlével, római köménnyel ízesítve 8 hónapos kor környékén. Kevés szezámpasztát is adhatunk hozzá. A szezámpasztát, ha először kóstoltatjuk, akkor nagyon kicsi mennyiségben, mert a többi olajos maghoz hasonlóan a szezámmag is allergiát okozhat.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: tahini

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. A vöröslencsét alaposan átmossuk és kb. kétszeres mennyiségű vízben felrakjuk főni. A főzővizet csipet sóval, egy-két tekerésnyi borssal és babérlevéllel ízesítjük. A lencse forrástól számítva kb. 15 perc alatt megfő, ha készen van hagyjuk langyosra hűlni.

  2. A lencsét egy keskeny, mély pohárba tesszük hozzáöntjük a citromlevet, tahinit és krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük az olívaolajat, fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát. Római köménnyel és sóval ízesítjük.

  3. Tálaláshoz szedjük ki a hummuszt egy tálba, a közepébe kanállal egy kis kör alakú “árkot” készítsünk amit öntsünk ki olívaolajjal. Díszíthetjük petrezselyemmel, megszórhatjuk őrölt chilivel, pirospaprikával. Hűtőben 3-4 napig is eláll.

Share it on your social network