
Vöröslencse hummusz
Leírás
Mennyi idősen: a teljes receptet a nyers fokhagyma miatt csak egy éves kor után javaslom. Fokhagyma nélkül a vöröslencsét kevés olívaolajjal és pici citromlével, római köménnyel ízesítve 8 hónapos kor környékén. Kevés szezámpasztát is adhatunk hozzá. A szezámpasztát, ha először kóstoltatjuk, akkor nagyon kicsi mennyiségben, mert a többi olajos maghoz hasonlóan a szezámmag is allergiát okozhat.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: tahini
- Mihez használhatod még: baba ganoush, muhammara, hummusz
Hozzávalók:
Elkészítés
-
A vöröslencsét alaposan átmossuk és kb. kétszeres mennyiségű vízben felrakjuk főni. A főzővizet csipet sóval, egy-két tekerésnyi borssal és babérlevéllel ízesítjük. A lencse forrástól számítva kb. 15 perc alatt megfő, ha készen van hagyjuk langyosra hűlni.
-
A lencsét egy keskeny, mély pohárba tesszük hozzáöntjük a citromlevet, tahinit és krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük az olívaolajat, fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát. Római köménnyel és sóval ízesítjük.
-
Tálaláshoz szedjük ki a hummuszt egy tálba, a közepébe kanállal egy kis kör alakú “árkot” készítsünk amit öntsünk ki olívaolajjal. Díszíthetjük petrezselyemmel, megszórhatjuk őrölt chilivel, pirospaprikával. Hűtőben 3-4 napig is eláll.