
Spárgás újkrumplifőzelék
Leírás
Mennyi idősen: 7-8 hónapos kortól a spárgával már lehet színesíteni a baba étrendjét. A bababarát verzióhoz a krumplit és a spárgát is vágjuk a baba számára megfelelő méretűre, vagy a végén pürésítsük az egészet. Vaj helyett szőlőmagolajon pároljuk meg a hagymát és amíg nem használunk tejterméket, akkor azt addig hagyjuk ki belőle, önmagával sűrítsük a főzeléket, vagy az egészet pürésítsük.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (4 adaghoz):
Elkészítés
-
Eltávolítjuk a spárgák fás részét (úgy a legegyszerűbb, hogy enyhén megfeszítjük és ahol eltörik), de a fás alsó részt se dobjuk el, hanem feldaraboljuk és felrakjuk főni annyi sós vízben, amennyi ellepi. A spárgalevet felhasználhatjuk a főzelékhez, de zöldségleves alapnak is tökéletes, ha később készítjük el.
-
Az újkrumplikat nem hámozzuk csak egy kefével jó alaposan átsikáljuk és felkockázzuk. Egy evőkanál vajat olvasztunk és megdinszteljük rajta a felkarikázott újhagymát. Rádobjuk a krumplit és felöntjük a spárgalével. A spárgákról a sípokat félretesszük, a többi részét pedig kb ujjnyi vastagon felkarikázzuk. Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, a sípok kivételével hozzádobjuk a spárgát. Néhány percig tovább főzzük a spárgával együtt. Kb. 5 perc után a spárga még enyhén roppanós marad benne, ez a kis textúra eltérés pont jól passzol a krumplihoz. Én így szeretem.
-
Kiveszünk egy evőkanálnyit a krumplikból és főzőléből és botmixerrel összeturmixoljuk a tejföllel. Visszaöntjük a spárgás krumplira, sózzuk és további sűrítésnek hozzáöntjük a kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítőt, végül beleszórjuk a frissen aprított petrezselymet is.
-
Egy serpenyőben megolvasztjuk a maradék vajat és kb. 2-3 perc alatt megsütjük rajta a félrerakott spárga sípokat és tálaláskor a főzelék tetejére halmozzuk. Ha a sípokat nem akarjuk vajon megsütni, akkor kb. 2 percre dobjuk bele a főzelékbe, hogy elkészüljön.