Opciók nyomtatása

Spárga-eper saláta feta sajttal

Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 15 perc Teljes idő: 15 perc
Leírás

Mennyi idősen: egy éves kor után javasalom. Babáknak kínáljuk a gránátalmaszirup nélkül, csak vajon pirított spárgával.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: gránátalmaszirup

Ínyencbaba recept, amihez még használhatod: Muhammara (közel-keleti paprikakrém), Sütőtökös lencsesaláta gránátalmával

Hozzávalók (2 adaghoz):
  • 500 g zöld spárga
  • 250 g eper
  • 50 g vaj
  • 100 g feta sajt
  • 1.5 ek gránátalmaszirup (helyettesíthető 0.5 ek méz + 1 ek balzsamecet)
  • 2 ek szeletelt mandula
  • só, frissen őrölt bors
Elkészítés
  1. A spárga fás végeit letörjük, a maradékot alaposan átmossuk és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Az epret is megtisztítjuk és mérettől függően negyedekbe, ha kisebb akkor pedig félbe vágjuk.

  2. Egy száraz serpenyőt felhevítünk és lepirítjuk a mandulát, majd félretesszük. A serpenyőben megolvasztjuk a vajat és rádobjuk a spárgát, sózzuk és adunk hozzá egy tekerésnyi frissen őrölt borsot. (A spárga ízanyagai zsiradékban nem oldódnak, így nem veszítünk aromákat mint a főzéssel.) Közepes hőfokon pirítani kezdjük fedő alatt. Színe előbb kicsit sötétzöldes lesz, majd néhol barna foltok is jelentkeznek, ahogy pirulni kezd. Amikor megpuhult, meglocsoljuk a gránátalmasziruppal és azzal is átforgatjuk. A spárgát egy tálba tesszük és összeforgatjuk az eperrel. Az eper ettől pont annyira átmelegszik, hogy kellemes, langyos lesz.

  3. Tálaláskor tányérokra szedjük, rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk a mandulával. Az édes és sós ízek kavalkádja villámgyorsan elfogy.