
Spárga citromos újkrumplival és kecskesajttal
Leírás
Mennyi idősen: spárgát már 7-8 hónapos babának is bátran kínálhatjuk. Ha nem szeretnénk vajat használni, akkor kevés szőlőmagolaj és víz keverékén pároljuk meg a babának és ügyeljünk rá, hogy ne maradjon benne fás rész. A sípokat és az alatti rész a legzsengébb (nem fás) rész, igazi csemege, azt adjuk a babának.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (2 fő + 1 gyerek részére):
Elkészítés
-
Az újkrumplit jól átsúroljuk és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A spárgát is jó alaposan leöblítjük és letörjük a fás végeit. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vaj kb. felét és rádobjuk a krumplit. Fedő alatt párolni kezdjük. Amikor elkészült néhány tekerésnyi színes borssal, néhány csepp citromlével ízesítjük. A kész krumplit kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
-
A serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat és belepakoljuk a spárgát. Kb. 5 perc alatt puhára pároljuk, közben néha mozgassuk meg a serpenyőben, hogy egyenletesen párolódjon. A színe előbb erősebb zöldre vált, de akkor lesz jó, ha itt-ott picit már megpirul. Tálaláskor halmozzunk a tányérra a krumpliból és spárgából és az egészet szórjuk meg a reszelt citromhéjjal és pakoljuk mellé a kecskesajtot. Ha készítettünk hollandi mártást, akkor azt se feledjük hozzá.
-