
Laoszi kókuszos palacsinta (Utazásunk ízei, Laosz)
Leírás
Mennyi idősen: rizs és kókusztej bevezetését követően
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: rizsliszt (szupermarketekben kapható), kókusztej (Aldi/Lidl konzerv verzió tökéletes, csak ne a “light”-ot vegyük véletlenül!)
Hozzávalók
Instructions
-
Egy tálban csomómentesre keverjük az összes hozzávalót - az olajat kivéve
-
Sütés A verzió
Süthetjük szendvicssütőben (a “háromszög”-betéttel, én ezt választottam, mert így vastagabb lett a tészta és így jobban hasonlított az eredeti laoszi félgömböcskékhez: kívül kicsit roppan, belül krémesen lágy). Olajozzuk ki a szendvicssütő mélyedéseit és abban süssük meg a palacsintákat. Akkor jó, ha az alja már szépen megpirul, de a felső rész még picit puha (hamarabb nem is válik ki a sütőből), ez kb. 5-7 percet vesz igénybe. Ha megsült fordítsunk kettőt egymás tetejére. Kb. 6 db lesz ebből a mennyiségből.
-
Sütés B verzió
Ha palacsintasütőben sütjük, akkor érdemes vastagra sütni, mint ahogy az amerikai palacsintát szokás, hogy a külseje megpiruljun, de a belseje még lágy maradjon.
-
Sütés C verzió
Ha netán lenne otthon “poffertjes” palacsintasütő, akkor a megsült félgömböket fordítsuk egymásra, úgy lesz belőle az igazi lao édesség.
-
Frissen langyosan fogyasszuk
Megjegyzések
Tipp: a cukor el is hagyható, anélkül is kellemes édeskés íze van a kókusztej miatt és úgy még kisebb babáknak is adható