Opciók nyomtatása

Epres-rebarbarás morzsasüti

Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 15 perc Főzési/sütési idő: 20 perc Teljes idő: 35 perc
Leírás

Mennyi idősen: cukor miatt 2 éves kor után

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (17 cm-es tortaforma vagy kisebb sütőtál):
    Gyümölcsös réteg:
  • 250 g eper
  • 200 g rebarbara
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • tejszínhab/vanília fagyi a tálaláshoz
  • Morzsa:
  • 75 g sima liszt
  • 75 g zabpehely (apró szemű)
  • 100 g hideg vaj
  • 25 g barnacukor
Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A rebarbara-szárnak levágjuk a két végét és kb 1 cm vastag darabokra vágjuk (nem kell hámozni!), az epreket pedig közepes darabokra (nem kell túl apróra, sütés közben össze fog esni). Az epret és rebarbarát néhány gyors mozdulattal (hogy ne törjük össze az epret) elkeverjük a cukorral, citromlével és a keményítővel.

  2. Elkeverjük a lisztet, zabpelyhet és a cukrot, majd apró kockákban hozzáadjuk a hideg vajat. Gyorsan kézzel összemorzsoljuk, hogy morzsás állagot kapjunk.

  3. Kivajozunk egy tortaformát/sütőtálat. Szétterítjük benne a gyümölcsös keveréket és a tetejére halmozzuk a morzsát. Kb. 20 perc alatt készre sütjük, hogy a teteje szép aranybarna színt kapjon. Együk még langyosan! Tejszínhabbal vagy vanília fagyival tálalva az igazi.

Megjegyzések

ℹ️ Tipp:

  • A morzsa tökéletes alap, bármilyen gyümölccsel működik. Télen jöhet az alma vagy alma-körte kombináció egy kis fahéjjal megbolondítva, de barackkal, szilvával… szinte bármivel lehet készíteni.
  • A sütőtál sokkal jobb választás, nem folyik szét a gyümölcs leve, ha elkészült.