Cukkinkrémleves bazsalikomos feta sajttal

Teljes idő: 25 perc Nehézség: Kezdő
Cukkini a „jolly joker” nyári zöldség: mehet levesbe, süthetjük, grillezhetjük, rakhatjuk tésztára - de készülhet belőle leves vagy akár süti is. A „szeressük meg a cukkinit” projektem pedig akkor sem adom fel, ha nem mindig lelkes a család - mindig készül belőle valami újdonság, több-kevesebb sikerrel. A leves viszont az a változat, amit a család minden tagja lelkesen kanalaz. Melegen vagy épphogy langyosan is kiváló. A citrom és a bazsalikomos hideg feta egy kis extra hűsítő ízt ad hozzá, ami jól esik a nyári kánikulában is.
Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 10 perc Főzési/sütési idő 15 perc Teljes idő 25 perc

Leírás

Mennyi idősen: a cukkini már a hozzátáplálás első időszakában, 7-8 hónaposan, bevezethető a babának. Kisebb babáknak a leves helyett kínáljuk sűrűbb, főzelékes állagban. A baba adaghoz csak nagyon kevés vizet adjunk és hagyjuk el a tejszínt, úgy pürésítsük. Feta sajtot csak egy éves kor után kínáljunk hozzá.

Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!

Különleges alapanyag: nincs

Hozzávalók (4 adaghoz):

Elkészítés

  1. Egy lábasban a vajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk a darabolt újhagymát és fokhagymát, adunk hozzá egy csipet fehér borsot és a frissen leszedett kakukkfű leveleket. Mehet rá a cukkini, 1-2 percig együtt pároljuk a vajas hagymával majd felöntjük az alaplével/vízzel,  tejszínnel és beledobjuk a kockázott krumplit is. Sózzuk és forralás után addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Botmixerrel turmixoljuk és reszelt citromhéjjal ízesítjük.

  1. A feta sajtot villával összenyomkodjuk, elkeverjük a joghurttal és frissen aprított bazsalikommal és szecsuáni borssal/színes borssal ízesítjük. Tálaláskor ezt pakoljuk a leves tetejére.

Share it on your social network