
Almás-banános minipalacsinta
Leírás
Mennyi idősen: nagyon puha kis palacsinták, 7-8 hónapos kortól kínálhatjuk. Ilyen pici babáknak hagyjuk el a sütőport, sót, pici fahéjjal nyugodtan ízesíthetjük.
Mindig vedd figyelembe, hogy a te babád miket eszik, milyen alapanyagokat vezettél már be neki!
Különleges alapanyag: nincs
Hozzávalók (15-20 darabhoz):
Elkészítés
-
A banánt villával jó alaposan összetörjük, az almát meghámozzuk és lereszeljük. Hozzákeverjük a tojást, liszteket, sütőport, fűszereket és folyamatosan adagolva belekeverjük a tejet is.
-
Hevítsünk fel egy palacsintasütőt, vékonyan ecsettel kenjük meg olajjal és evőkanálnyi adagokat szaggassunk bele a palacsintatésztából. Közepes hőfokon süssük oldalanként 1-2 percig, amíg szép aranybarna színt nem kap. Ha az egyik oldal megsült, akkor átfordítjuk és beleszórjuk a darabolt mandulát (ha használjuk). Ha sütés közben a tésztát túl lágynak érezzük (gyümölcs mérete befolyásolja) adjunk hozzá kevés lisztet még.
-
Tálaláskor kínáljuk az éppen szezonális friss gyümölccsel, lekvárral, mazsolával, de magában is nagyon finom.
Megjegyzések
Tipp:
- Kevés reszelt citrom vagy narancshéjjal még érdekesebbé tehető.
- Adhatunk hozzá csipet szerecsendiót, gyömbért is.
- A zabtej édeskés íze még egy kicsi kellemes édességet csempészik a tésztába.